Wie is Rits & Kook

In 1999 ben ik, Joris Ritsema van Eck, afgestudeerd aan de Leidse Universiteit in de rechtsgeleerdheid. Na drie jaar als advocaat te Amsterdam en vijf jaar als bedrijfsjurist bij T-Mobile te hebben gewerkt, ben ik in 2007 mijn passie achterna gegaan: mensen blij maken met goed en verzorgd eten.

Mijn passie voor koken bestaat al langer. Mijn moeder kookte uitstekend (ook als cateraar) en toen ik uit huis ging miste ik haar lekkere eten vreselijk. Tijd om het zelf te leren. Bij mijn moeder in opleiding dus. Het koken trok mij zo aan dat ik naast mijn studie, part-time in de keuken van het Leidse Restaurant de Brasserie ben gaan werken. Eerst als hulpkok en later als zelfstandig kok.

Augustus 2007 ben ik onder de naam Rits & Kook catering en kooklessen begonnen. Met succes. Ik voel me zeer gelukkig in de nieuwe setting en ook zakelijk gaat het goed. Sinds de start heb ik op tal van gelegenheden voor eten en drinken gezorgd. Waar ik extra trots op ben, zijn de drie huwelijksweekenden in Belgische kastelen, kookdemonstraties in opdracht van ABN-AMRO als hoofdsponsor op het evenement Lisse Lekker, de opening van HoekxHeuving Advocaten en een off-site voor ABN-AMRO personeel in de Ardennen. Hiernaast heb ik een aanzienlijk netwerk van vaste klanten in Den Haag opgebouwd waarvoor ik hoogstaande diners variërend tot 150 personen verzorg en ben ik als cateraar werkzaam bij de oudste herensociëteit van Den Haag.

Naast Rits & Kook heb ik een prachtige vrouw, vier fantastische kinderen en geef ik skiles bij SkiDiscovery

Sinds januari 2014 wordt Rits & Kook versterkt door chef-kok Miljo Weimar. Miljo (38 jaar) is op zijn 16e begonnen als kok bij de Haagse Traiteur. Hij werkte daarna bij visrestaurant Ducdalf, Brassierie Paul, Hotel Des Indes en restaurants Statig en Puck. In de periode 2009-2014 was Miljo chef-kok bij restaurant Dendy op de Denneweg, alwaar hij de keuken ook opgezet heeft. Voorjaar 2015 heeft Miljo als interim chef-kok de keuken van restaurant Mama Kelly helpen opzetten en is daar tot op heden betrokken als adviseur.
Miljo is volledig gediplomeerd kok en heeft in 2002 het diploma tot leermeester behaald.